Gå til indhold
FORSIDEN | LÆS OP | REN TEKST | PRINT | tysk flag engelsk flag |


01-02-17: Generel orientering til praktiserende læger vedr. F-Calprotectin

Generel orientering til praktiserende læger


Vedr. F-Calprotectin

 

Ved en beklagelig fejl i forbindelse med overgang til en ny analyseversion har Biokemisk og Immunologisk Klinik på Sygehus Sønderjylland i en periode fra d. 15. marts 2016 til d. 13. januar 2017 målt 50 procent for høje F-Calprotectin-værdier på indsendte afføringsprøver.

Det skønnes, at fejlen kan have haft konsekvenser i de tilfælde, hvor resultatet som følge af fejlen er kommet til at ligge lige over den normale grænse på 50 x 10-6. Vi har valgt at se på alle resultater i intervallet 50-150 x 10-6.

Der er tale om i alt 797 prøver fra 720 personer, og de anførte calprotectin-værdier må formodes at være ca. 50 procent højere, end de reelle værdier har været. De berørte rekvirenter vil blive orienteret særskilt.

Alle de potentielt berørte patienter bliver inden for få dage kontaktet direkte vedrørende fejlen og orienteret om deres muligheder for at klage eller søge om erstatning ved Patientforsikringen. Patienterne opfordres i henvendelsen til at kontakte den læge eller afdeling, som rekvirerede prøven, hvis de har spørgsmål. En kopi af standardbrevet til patienterne findes vedlagt.

Det skal understreges, at der ikke er tale om under-diagnostik eller forsinkelser af udredninger som følge af fejlen.

 

Klagevejledning
Patienter kan klage over sundhedsfaglig behandling til Styrelsen for Patientsikkerhed. Klagen skal være indsendt til Styrelsen for Patientsikkerhed senest 2 år efter, at patienten første gang blev bekendt med eller burde have fået mistanke om, at noget var galt. Klagen skal senest være indsendt 5 år efter, handlingen fandt sted.

 

Styrelsen for Patientsikkerhed
Finsensvej 15, 2000 Frederiksberg
Telefon: 72 28 66 00
E-mail: stps@stps.dk
www.stps@stps.dk

 

Hvis en patient ønsker erstatning for en skade i forbindelse med undersøgelse og behandling i sundhedsvæsenet, skal skaden anmeldes til Patienterstatningen.
Skaden skal anmeldes til Patienterstatningen senest 3 år efter, at patienten er blevet bekendt med, at skaden er sket, og inden 10 år efter, at skaden er sket.

 

Patienterstatningen
Kalvebod Brygge 45, 4. sal, 1560 København V
Telefon: 33 12 43 43
E-mail: pebl@patienterstatningen.dk
www.patienterstatningen.dk


Biokemisk og Immunologisk Klinik, Sygehus Sønderjylland beklager fejlen og de gener, som den måtte have medført for såvel rekvirenter som for de undersøgte personer.

 

Med venlig hilsen

Klinikledelsen
Biokemisk og Immunologisk Klinik
Sygehus Sønderjylland, Sønderborg
Sydvang 1
6400 Sønderborg


Siden er sidst opdateret 1-2-2017Tilgængelighedserklæring | Om hjemmesiden | Sitemap | Kontakt os