Praktik på fødegangen

På Sygehus Sønderjylland har vi et nyt spændende tilbud til jordemødre som har forladt kerneopgaven

Er du en jordemoder som har valgt at arbejde uden for kerneopgaven på en fødeafdeling, og overvejer du i en eller anden grad at komme tilbage – så læs her!

På Sygehus Sønderjylland i Aabenraa giver vi nu mulighed for, at du kan komme i 2 ugers lønnet praktik for at genopleve jordemoderfaget i kerneopgaven på en fødeafdeling. Du får suppleret din erfaring med endnu en vinkel på, hvordan det er at være jordemoder på en fødeafdeling. Mærke om dit jordemoderhjerte stadig brænder for fødsler. Tiltaget er ét af vores bidrag til at vende tendensen med flugt fra faget. Muligheden er opstået via Fødselspakken ”En god start på livet”.

Hos os på Sygehus Sønderjylland har vi ikke oplevet flugt fra faget og tillader os derfor at tro, at du måske har lyst til at vende tilbage til kerneopgaven, hvis det kan blive i et arbejdsmiljø som vores – hos os eller et andet sted. Her lidt data om situationen hos os. Vi har:

• En stabil og erfaren flok kollegaer
  • 44% af jordemødrene med vagter på fødegangen har arbejdet hos os i mere end 10 år
  • En sund variation i travlhed på en mindre fødeafdeling – både travle og stille vagter
  • Et lærings- og arbejdsmiljø, hvor jordemødrene trives.
    • Over 70% angiver ”meget enig” i at vi har et godt samarbejde (mest enig på en skala med 7 trin mellem meget enig og meget uenig, MTU 2021)
    • Alle er enige i at vi har en god kultur i forhold til at arbejde med forbedringer (MTU 2021)
    • Gode rammer med plads til at understøtte bevægelse under fødslen. Fødestuer som alle er over 40m2 + bad/toilet
    • Et super samarbejde med lægerne med en ensartet obstetrik uanset hvem der er i vagt
    • Vi tolker CTG ud fra fysiologisk forståelse, arbejder grundigt med fødeplaner, understøtter oprejst UK og har forskellige andre tiltag for at understøtte den normal fødselsproces uden unødvendige indgreb. Vi har derfor en lav sectiofrekvens med samlet set 16% for alle gravide (2021)

Under praktikken handler det kun om at opleve, så du skal altså ikke arbejde selvstændigt under praktikken. Du vil komme til at følges med forskellige kolleger, og du vil få rig mulighed for at se og opleve forskellige arbejdsområder. De eneste krav vi har til dig er, at du har en dansk autorisation som jordemoder uden i forvejen at arbejde på en af landets fødeafdelinger. Du vil modtage den overenskomstbestemte løn svarende til din anciennitet.

Vi kan være behjælpelig med at finde dig en passende bolig, mens du er hos os uanset om du er interesseret i bare et billigt sted at overnatte, at nyde livet på et hotel eller tage familien med i et sommerhus. Er du interesseret i at høre mere om muligheder af forskellige slags i Sønderjylland, så har vi forskellige kontakter, som vi kan skabe kontakt til.

Vi tilbyder i alt 5 praktikophold i perioden frem til 31.08 2023. For at komme i betragtning til et praktikophold beder vi dig sende en motiveret ansøgning som bl.a. skal indeholde dine overvejelser for at søge et praktikophold, samt i hvilken periode du ønsker at afvikle praktikopholdet. Ansøgningen skal senest d 15/12 sendes til chefjordemoder Trine Andersen på Trine.Andersen1@rsyd.dk

Hvis du gerne vil høre mere om tilbuddet, er du velkommen til at kontakte chefjordemoder Trine Andersen på telefon 26370506 eller mail: Trine.Andersen1@rsyd.dk