Gå til indhold
FORSIDEN | PRINT | Deutch English |

Sygehus Sønderjylland

Neonatal og Barsel, Sengeafsnit - Aabenraa

 

Barsel og neonatal - 220x150  Amning

Neonatal og Barsel, Sengeafsnit er et kombineret neonatal- og barselsafsnit.

Vi har plads til 19 nybagte familier i Neonatal og Barsel.

Alle nyfødte ligger sammen med deres mor og far på en familiestue, også kuvøsebørn.

Vi bestræber os på at give jer et ophold, der svarer til jeres og behov og vi håber at vi gennem dialog kan tilfredstille dine ønsker og forventninger. Vi er til for dig/jer - så brug os!

Afsnittet består af de to specialer(teams) hvor lægerne er specialeopdelt men hvor sygeplejepersonalet er fælles men med specifikke kompetencer i hver deres speciale.

Neonatalteamet varetager behandling og pleje af de for tidligt fødte børn og nyfødte med behov for særlig pleje og behandling.

Personalet består af børnelæger og sygeplejepersonale som er specialiceret i pleje og behandling af for tidligt fødte børn og syge nyfødte.

Læs mere om Neonatalafsninttet

Barselsteamet varetager specialopgaver i forhold til barselskvinden og det raske nyfødte barn.

Du vil møde kompetent personale med bred faglig viden om barselsperioden og de udfordringer, der kan opstå - f.eks. i forbindelse med amning.

Du får tilbud om barselsophold ved barselsteamet hvis: 

  • Du har haft problemer i forbindelse med din graviditet - f.eks. svangerskabsforgiftning i mild eller moderat grad, diabetes som følge af din graviditet, svær bækkenløsning eller andet - der kræver ekstra hjælp efter fødslen eller observation af dig eller dit barn.

  • Der er opstået komplikationer i forbindelse med selve fødslen - f.eks. har du født ved kejsersnit, du har født tvillinger, du bløder meget i forbindelse med fødslen, du har født for tidligt (før graviditetsuge 37) eller andet - hvilket betyder, at du har brug for ekstra hjælp eller at der er behov for observation af dig eller dit barn.

  • Tal med din jordemoder, hvis du har brug for mere information herom.

Kan barnets far være medindlagt?

Da vi har familiestuer er der plads til det nyfødte barn og dets forældre. Der er en seng til barselskvinden og til faderen er der overnatningsmulighed på stuen. 

Måltiderne

  • Morgenmaden serveres fra buffet i spisestuen

  • Frokost og middagsmad bestilles og spises i sygehusets restaurant som ligger i forhallen ved indgang A (på etagen under klinikken). Er det ikke muligt at gå i restauranten kan maden bestilles elektronisk via skærmen på patientstuen fra Menukort.

  • Mellemmåltider fås fra Minimåltidsvognen som der er placeret i spisestuen. 

Forventet indlæggelsestid

Vi anbefaler, at du og dit barn er indlagt indtil I er færdigbehandlet - og er trygge ved at komme hjem. Oftest er indlæggelsestiden mellem 2-4 dage for barselkvinder med raske nyfødte og hvis du har født til terminen. Har du født før terminen, går der oftest længere tid. 

 


Siden er sidst opdateret 20-10-2020Tilgængelighedserklæring | Om hjemmesiden | Sitemap | Kontakt os