Gå til indhold
FORSIDEN | PRINT | Deutch English |

Sygehus Sønderjylland

Fødeafdelingen i Aabenraa

Tlf. 79 97 22 10 (vagthavende jordemoder)

Fødeafsnittet er beliggende på 1. etage ved sygehuset hovedgang - område 105

Find vej til fødegangen i Aabenraa

Fødeafsnittet er døgnåbent og er i alle døgnets timer bemandet med jordemødre, social- og sundhedsassistenter, reservelæger og speciallæger i obstetrik (fødselsvidenskab).

 

familiehuset udefra

Om fødeafsnittet

Fødeafdelingen består af 5 store fødelejligheder, som er indrettet med et opholdsrum med mulighed for afslapning, musik, fjernsyn mm. og selve fødestuen, hvor fødesengen og badekarret er.

Alle 5 fødelejligheder har et fødebadekar. Der er en fødestue specielt indrettet til tvillingefødsler. Desuden er der observationsstuer og mødtagelsesrum på fødeafdelingen.

Kom til rundvisning!

Hvileleje

Fødeleje og fødekar Fødestue

Vi betjener ca. 1750 fødsler årligt (2018) - både normale, ukomplicerede fødsler og komplicerede fødsler og kejsersnit i samarbejde med sygehusets børneafdeling og anæstesiafdelingen. - Klik på linket og se Fødeafdelingen i tal.

På fødeafsnittet foretager vi også akut undersøgelse og overvågning af gravide og deres børn efter behov samt varetager opvågningsfunktionen efter kejsersnit, der er forløbet uproblematisk. På hverdage foretages igangsættelser og ambulante undersøgelser i fødemodtagelsen. Overvågning af fødselsforløbet er afhængig af, om fødslen forløber normal eller kompliceret.

Ambulant fødsel

Når du har født normalt, bliver du på fødeafdelingen, indtil du er klar til at blive udskrevet til hjemmet - senest 24 timer efter at du har født.

 


Siden er sidst opdateret 03-01-2020
Sygehus SønderjyllandTilgængelighedserklæring | Om hjemmesiden | Sitemap | Kontakt os