Gå til indhold
FORSIDEN | PRINT | Deutch English |

Sygehus Sønderjylland

Neurologisk afsnit NEUS

NEUS er en afdeling for patienter, der er under udredning for eller diagnosticeret med apopleksi eller anden neurologisk sygdom. I afsnittet vil ergo- og fysioterapeuten inden for de første to indlæggelsesdøgn vurdere i hvilket omfang, den enkelte har behov for træning.

Hvis der er behov for indlæggelse med genoptræning forbliver patienten i sengeafdelingen. Her vægtes det tværfaglige samarbejde mellem plejepersonale, talepædagog, læge, neuropsykolog, ergoterapeuten og fysioterapeuten højt.

Den ergoterapeutiske træning

Formålet med den ergoterapeutiske træning er at du genvinder dine muligheder for at deltage hverdagens aktiviteter og i samfundet.

Den ergoterapeutiske træning retter sig derfor mod de konkrete problemer, som du oplever.

Hverdagens og andre aktiviteter bruges i træningen, og kan rette sig mod såvel fysiske som kognitive vanskeligheder. De fysiske problemer kan komme til udtryk ved, at du har svært ved at løfte et glas vand med din arm eller synke, når du drikker. Kognitive vanskeligheder kan komme til udtryk ved manglende koncentration og opmærksomhed i forbindelse med du spiser et måltid mad.

Træningen er individuel og kan bestå af: 

  • Dagligdagsaktiviteter som at lære at tage bad og tage tøj på, spise og lave mad
  • Kognitiv træning: Spil og computer, planlægning af dagligdagen.
  • Funktionstræning: Ledbevægelighed, sensibilitet, kraft og håndfunktion.

 

Den fysioterapeutiske træning

Det primære formål med fysioterapi er at genskabe mest mulig funktion ved gang og forflytning mellem seng og kørestol.

Den fysioterapeutiske træning retter sig derfor imod at skabe mest mulig styr på kroppen. Det vil sige, at hjælpe dig med at genvinde dine færdigheder for at kunne udføre helt almindelige dagligdags gøremål. Fysioterapeuten vil eksempelvis forsøge at give dig gode vaner såsom at støtte på den syge fod, hver gang du rejser dig. En del af træningen kan også bestå i at vi hjælper dig til at ligge afslappet under hvil og vurderer, hvilket hjælpemiddel der vil understøtte din træning bedst.

Som en del af det tværfaglige team på afdelingen, består fysioterapeuternes og ergoterapeuternes arbejde også i at undervise pårørende og personale i lejringer, forflytninger, kognition og ansigt, mund- og svælgproblematikker.   


Siden er sidst opdateret 31-10-2017
Sygehus SønderjyllandTilgængelighedserklæring | Om hjemmesiden | Sitemap | Kontakt os