Gå til indhold
FORSIDEN | PRINT | Deutch English |

Sygehus Sønderjylland

Ortopædkirurgi

Ortopædkirurgisk sengeafdeling:

Når du er indlagt på ortopædkirurgisk sengeafdeling, vurderer fysioterapeuten om du har behov for fysioterapi.

Ved visse diagnoser ses patienten inden operationen (OP) til en individuel instruktion i øvelser, hvilestillinger, smertelindring samt brugen af aflastet stokkegang / gangredskab.

Ved andre diagnoser ses patienter efter der er lagt en lægelig behandlingsplan, hvorefter fysioterapeuten planlægger sit behandlingstilbud ud fra denne. Det fysioterapeutiske behandlingstilbud kan indeholde: gangtræning, øvelsesterapi, hoste- og vejrtrækningsteknikker m.m. Endvidere indeholder det en generel vejledning i forhold til træning og diagnose. 

Patienter, der er blevet opereret, kan forvente at behandlingstilbuddet om muligt opstartes på OP-dagen eller dagen efter.

Ydermere tages der stilling til behov for behandlingsredskab samt en vurdering af genoptræningsbehov efter udskrivelse.

 

Ortopædkirurgisk ambulatorium:

Til patienter, der kommer til kontrol i ambulatorium efter de har været i kontakt med skadestuen eller indlagt på ortopædkirurgisk afdeling på Aabenraa Sygehus, er der et tilbud om fysioterapi. Det er oftest patienter med skade på arme og ben.

Det er den behandlende læge der vurderer om der er behov for fysioterapi og vil planlægge det videre behandlingsforløb/-tilbud. Ud fra dette planlægger fysioterapeuten sit behandlingstilbud. Det fysioterapeutiske behandlingstilbud kunne indeholde: holdningskorrektion, gangtræning herunder instruktion i at tage støtte på benet, øvelsesterapi (bevægeøvelser i bandagerings- og afbandageringsperioden), instruktion i naturlige bevægemønstre m.m. Endvidere indeholder tilbuddet en generel vejledning i forhold til træning og diagnose.

Desuden tages der stilling til behov for behandlingsredskab, evt. ændre behandlingsredskab til et andet samt en vurdering af genoptræningsbehovet efter besøget i ambulatorium.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Siden er sidst opdateret 07-04-2020
Sygehus SønderjyllandTilgængelighedserklæring | Om hjemmesiden | Sitemap | Kontakt os