Gå til indhold
FORSIDEN | PRINT | Deutch English |

2018

Nyheder fra Sygehus Sønderjylland publiceret i 2018.


Link Flotte førstepladser til Sygehus Sønderjylland
Fagligheden er høj på Sygehus Sønderjylland, og det giver udslag i Dagens Medicins kåring af Danmarks bedste hospital. Totalt set løber sønderjyderne med 7 ud af 70 mulige førstepladser – og det i konkurrence med i alt 31 andre hospitalsenheder.
Link Oversygeplejerske med smag for ny viden
Fra 1. december bytter Lene Geertsen Børne- og Ungdomspsykiatrien ud med en stilling som oversygeplejerske på Børn og Unge samt Kvindesygdomme og Fødsler.
Link Lykken er at komme hjem
Sygehus Sønderjylland er det første sygehus i Danmark, der helt rutinemæssigt sender folk hjem samme dag efter delvis fjernelse af skjoldbruskkirtler.
Link Fra kaos til kirurgi
For to år siden lå Urinvejskirurgi i Sønderborg i ruiner, medarbejderne flygtede og patienter måtte sendes til andre byer. Men i dag er billedet et helt andet – og afdelingen tilbyder nu hjælp til nabosygehusene.
Link Kondi giver krudt til kræftpatienter
En lang række kræftpatienter har stor gavn og glæde af at dyrke motion, da det giver et øget selvværd og energi. Når det tilmed sker i samvær med andre kræftsyge, er der næsten også garanti for et godt grin.
Link Sønderjysk operationsrobot er nummer 1 i Danmark
Da Vinci operationsrobotten på Sygehus Sønderjylland er så effektiv, at den på godt et år har vist sig at være den mest effektive af sin slags i Danmark og nummer tre i Norden.
Link Et stik er bedre end mange
Ny teknologi på Sygehus Sønderjylland gør, at mange patienter slipper for at blive stukket mange gange, når der skal lægges en venekanyle i deres blodårer.
Link Sygehus Sønderjylland udskifter ID-kort
Fremover vil der ikke længere være tvivl om, hvad det er for en fagperson, patienterne taler med, når de kommer på Sygehus Sønderjylland. Et nyt ID-kortdesign giver både klarhed og mere sikkerhed.
Link En flot og uventet donation
Organisationen Fairy Bricks donerede uventet LEGO til Børn og Unge
Link Internationalt projekt forankret i Sønderjylland
Sygehus Sønderjylland har modtaget 7,5 mio. kr. i EU-støtte
Link Interaktivt klatrestativ - en edderkop - til Børn og Unges aktivitets- og legeplads
Takket være betydelige donationer fra hhv. TrygFonden og Lions Als har det været muligt at få en ny gynge og en ”Spider” – en edderkop - til ”Lysningen”, som er Afsnit for Børn og Unges aktivitets- og legeplads. Med de nye legeredskaber får børnene endnu flere muligheder for leg og bevægelse og nye muligheder for interaktive udfordringer, både når de fysisk besøger ”Lysningen”, og hvis de ligger i sengen.
Link En super teamånd
Sygehus Sønderjyllands beredskab blev testet sent i aftes, og bestod med bravur, efter en patient udløste en peberspray i skadestuen.
Link Midlertidige ændringer i modtagelse af akutte patienter
Hen over sommerperioden skal nogle af vores patienter modtages i Medicinsk Modtagelse i Sønderborg i stedet for i Fælles Akut Modtagelse i Aabenraa. Dette skyldes ubesatte stillinger i sygeplejen i Aabenraa, og foreløbig er der truffet aftale mellem de to afdelinger for juli og august måned.
Link Skærpede regler om persondata
Her kan du se, hvordan vi i Region Syddanmark forholder sig til forordningens nye krav
Link Politisk ros til Sygehus Sønderjylland for arbejdsmiljøindsats
Sygehus Sønderjylland er på rette vej. Sundhedsudvalget i Region Syddanmark blev tirsdag 22. maj blandt andet orienteret om arbejdet med at sikre et bedre arbejdsmiljø, og der var ros til ledelsen og medarbejderne fra regionsrådspolitikerne.
Link Sønderjyske jordemødre fremhævet for fødsels- og forældreforberedelse
Gravide og nybagte mødre gav Sygehus Sønderjylland topkarakterer for deres graviditets-, fødsel og barselsforløb
Link 195.000 kr. til mikroskopudstyr
Fabrikant Mads Clausen Fonden støtter forskning på Sygehus Sønderjylland
Link Sygehuset har fået sit eget magasin
SHS Magasinet er digitalt læsestof til Sygehus Sønderjyllands medarbejdere og til alle vores kolleger udenfor sygehuset.
Link 2 mio. kroner til forskning i behandling af kronisk tarmbetændelse
Forskere fra Sygehus Sønderjylland, OUH og SDU samarbejder om finde en bedre behandlingsmuligheder for en stor og voksende patientgruppe
Link Faglig hyldest til overlæge Svend Dueholm
110 gæster til Endoskopisk Symposium i Lærings- og Forskningshuset
Link Sygehus Sønderjyllands første Uddannelseskoordinerende Overlæge
Målet er at få flere yngre læger til at blive og efteruddanne sig her

Siden er sidst opdateret 08-11-2018
Sygehus SønderjyllandTilgængelighedserklæring | Om hjemmesiden | Sitemap | Kontakt os