Gå til indhold
FORSIDEN | PRINT | Deutch English |

29. maj 2019

Psykiatrien havde medbragt et Ph.D.-projekt ved Monika Dulacz "Incidence rates and risk of hospital registered infektions among schizophrenia patients before and after onset of illness". Det viser, at man godt kan kombinere psykiatri og somatisk forskning. Børne- og ungdomspsykiatri deltog med en beskrivelse af mulighederne på afdelingen for uddannelseslæger. Den uddannelsesansvarlige overlæge, Lars Møller Nielsen, deltog også - og alt i alt fik vi indtryk af, at psykiatrien i Aabenraa er godt kørende.

Praktikserende læge Kristian Riis-Jensen fortalte om hverdagen i Praksis. Vi hørte om nogle af de mange forskellige patienttyper og opgaver og hvordan  det kan påvirke og stadig være personlige og stærke oplevelser, der følger med arbejdet i praksis - også set med en erfaren læges tilbageblik.

Uddannelseslæge i almen medicin - Signe Christiansen, fortalte om hvordan uddannelsen til praktiserende læge foregår, hvor man jo er rundt på mange afdelinger på sygehuset i 2½ år. Sygehus Sønderjylland er aktuelt i gang med mange tiltag for at forbedre almen medicin uddannelsen, hvor Signe også er involveret, og som vi håber på sigt vil gøre SHS til et af de mest attraktive steder, hvis man vil uddannes til praktiserende læge.

For første gang fik vi også sunget et sang til fyraftensmødet :) Det var ikke 'a song of ice and fire', men 'en sang om Almen Medicin', og der blev sunget godt med...

fyraftensmøde SHS
fyraftensmøde SHS 29.05.19
SHS fyraftensmøde sang
 
 

 


Siden er sidst opdateret 06-06-2019
Sygehus SønderjyllandTilgængelighedserklæring | Om hjemmesiden | Sitemap | Kontakt os