Gå til indhold
FORSIDEN | PRINT | Deutch English |

2020

Nyheder fra Sygehus Sønderjylland publiceret i 2020.


Link Stephanie Lose på besøg i det nye covid-19-testcenter
Torsdag slår Sygehus Sønderjylland dørene op til det nye covid-19-testcenter på Skånevej i Rødekro, og i den anledning kom regionsrådsformand Stephanie Lose forbi for at se lokalerne inden åbningen.
Link Midlertidige restriktioner for besøgendes adgang til sygehuset
For at forebygge eller inddæmme udbredelse af Coronavirussygdom (Covid-19) har Styrelsen for Patientsikkerhed udstedt påbud om midlertidige besøgsrestriktioner på alle regionale sygehuse fra 17/12-2020. Læs hvad det indebærer.
Link Ambassadør modtager 200 senge
I forbindelse med udfasningen af gamle senge fra Sygehus Sønderjylland har Ghanas ambassadør i Danmark i dag overværet pakningen af senge, der allerede om fire uger kommer ud på sygehuse i Ghana.
Link Sygehus Sønderjylland genåbner skraldesækken
Gad vide, hvad der mon gemmer sig i affaldssækkene på en operationsafdeling på et sygehus, eller hvad mon køkkenet smider ud? Det finder vi ud af i denne uge, hvor Sygehus Sønderjylland sprætter affaldssække op for at finde ud af, om affaldet kan sorteres bedre i fremtiden.
Link Podestationer rykker indendørs
Fra 1. november lukker podestationerne i de hvide telte ved sygehusene i Sønderborg og Aabenraa, og i stedet skal borgerne køre til den gamle Bilka vareudlevering i Sønderborg og en tidligere møbelbutik i Rødekro for at blive podet.
Link Endnu en afdeling flytter ind og skaber lys i vinduerne
I dag flytter Urinvejskirurgi på Sygehus Sønderjylland fra Sønderborg til Aabenraa, og dermed er alle nye områder i den nye sengebygning taget i brug.
Link Lægestuderende gladest for Sygehus Sønderjylland
En ny stor rapport foretaget blandt alle Region Syddanmarks lægestuderende viser, at de overordnet set er gladest for at være på klinik på Sygehus Sønderjylland.
Link Sygehus Sønderjylland skærper besøgsrestriktionerne
Sygehus Sønderjylland skærper besøgsrestriktionerne
Link Sygehus Sønderjylland vinder den nationale Arbejdsmiljøpris 2020
Hele to afdelinger på Sygehus Sønderjylland, Fælles Akutmodtagelse og Afsnit for Diabetes, hormon og nyresygdomme, var i hver deres kategori nomineret til at trække den nationale Arbejdsmiljøpris 2020 til sygehuset, men det blev sidstnævnte, der løb med prisen.
Link En direktør vender hjem
Sygehus Sønderjylland har fået en ny lægelig direktør i skikkelse af Peter Sørensen, der efter 28 års fravær endeligt er vendt hjem til Sønderjylland igen.
Link Mundbind til patienter i Flextrafik
Fra fredag kan patienter, der kører med Flextrafik til en af Sygehus Sønderjyllands matrikler modtage et gratis mundbind til transporten.
Link Med inspiration fra en ældre professor
Efter flere år uden fast ledende overlæge har Blodprøver, Biokemi og Immunologi endeligt fået en ny leder. Hun hedder Eva Rabing Brix Petersen, og hendes fokus er kvalitet, forskning og mere synlighed til gavn for patienterne.
Link Alle skal have den rette medicin
Når en patient udskrives fra sygehuset til kommunal pleje, er der en forøget risiko for, at der går kludder i medicinen, og derfor vil et nyt forskningsprojekt på Sygehus Sønderjylland sætte fokus på problemet.
Link Ny lægelig direktør på Sygehus Sønderjylland
Sygehus Sønderjylland har nu fundet en ny lægelig direktør. Det bliver Peter Sørensen, som kommer fra en stilling som ledende overlæge på Onkologisk Afdeling på Odense Universitetshospital, men er født og opvokset i Sønderjylland. Han tiltræder 1. juli 2020.
Link Sønderjyllands Akutsygehus kåret til Årets Sundhedsbyggeri 2020
​Det nye byggeri med den smukke sengebygning i Aabenraa er netop blevet kåret som Årets Sundhedsbyggeri 2020. Det har en fagjury og en offentlig afstemning afgjort.
Link Ny HR-chef på Sygehus Sønderjylland
Helle Have Mattesen starter som ny HR-chef d. 15. maj.
Link Ny professor til Bedøvelse og Intensiv på Sygehus Sønderjylland
Fra 1. august 2020 får Sygehus Sønderjylland endnu en professor. Det sker, når overlæge ph.d. Thomas Strøm begynder sit virke som klinisk professor ved Bedøvelse og Intensiv.
Link Coronaen giver sammenhold på tværs
Mange medarbejdere på Sygehus Sønderjylland har i øjeblikket andre funktioner end de sædvanlige. Således også Helle Nielsen, der har byttet sengeafsnittet på Ældresygdomme ud med et coronapodetelt.
Link Robot uddeler håndsprit på sygehuset
Sygehus Sønderjyllands nyeste medarbejder spiser ikke andet end lidt strøm, men til gengæld er den et godt supplement i at få patienter og de få besøgende til at huske den gode håndhygiejne.
Link Sygehus Sønderjylland fortsætter forbedringerne
Patienterne på Sygehus Sønderjylland giver endnu engang sygehuset rigtigt gode karakterer, og der er både førsteplads og fremgang.
Link Millionstøtte til corona-forskning
Professor Christian Backer Mogensen fra Sygehus Sønderjylland har netop modtaget en million fra Fabrikant Mads Clausens Fond. Pengene skal bruges til at forske i, hvordan sundhedsvæsnet bedst finder og får behandlet patienter med COVID-19.
Link Sygehus Sønderjylland skal have ny lægefaglig direktør
Efter tre år som lægefaglig direktør på Sygehus Sønderjylland skifter Bjarne Dahler-Eriksen til OUH Odense Universitetshospital – Svendborg Sygehus. Men først når coronakrisen er vel overstået.
Link Fremtidens patologi er digital
Tre nyudklækkede bioanalytikere fra Patologi har netop vundet Danske Bioanalytikeres Bachelorpris for et speciale om digital billedanalyse.
Link To arbejdsmiljønomineringer til Sygehus Sønderjylland
Sygehus Sønderjylland er den eneste virksomhed i Syd- og Sønderjylland, som er nomineret til Arbejdsmiljørådets Arbejdsmiljøpris, og det endda med nomineringer i to kategorier.
Link Undgå at Coronavirus breder sig
Ring til sygehuset i stedet for at møde op
Link Kvaliteten på Sygehus Sønderjylland i fortsat stigning
Dagens Medicin har netop kåret de afdelinger, der er landets bedste, og her scorer Sygehus Sønderjylland 10 førstepladser ud af 61 mulige. Det er en stigning fra sidste år, hvor sygehuset fik 7 førstepladser ud af 70 mulige.
Link Sønderjyllands nye Akutsygehus indviet af Kronprins Frederik
En meget veloplagt Kronprins Frederik kom på et to timers visit i Aabenraa for at indvie det nye akutsygehus den 20. februar 2020
Link Fra gammel krop til fremstilling af cytostatika
Alle aldersgrupper fik sig en på opleveren, da Sygehus Sønderjylland Aabenraa slog dørene op til en vaskeægte folkefest i anledning af den officielle indvielse af Sønderjyllands nye Akutsygehus.
Link Kronprinsen indvier Sønderjyllands nye Akutsygehus
Kongehuset har netop offentliggjort, at Hans Kongelige Højhed Kronprinsen kommer og foretager den officielle indvielse af det nye sygehus i Aabenraa. Det sker den 20. februar.
Link Kritiske patienter flyttet til ny bygning
Fire af de mest sårbare patienter på Sygehus Sønderjylland er i dag flyttet fra gammelt til nyt.

Siden er sidst opdateret 16-12-2020
Sygehus SønderjyllandTilgængelighedserklæring | Om hjemmesiden | Sitemap | Kontakt os