Gå til indhold
FORSIDEN | PRINT | Deutch English |

Sygehus Sønderjylland

Processen under Forskerservice

 

TRIN

 

HANDLING

 

LINK TIL STØTTE OG DOKUMENTER

 

1.

Henvendelse

Du skal henvende dig til Forskerservice med din idé eller projekt. Det gøres ved at sende en anmodning til Forskerservice om støtte. Din henvendelse bliver behandlet førstkommende tirsdag, og du får typisk svar indenfor én uge (uden for ferieperiode). Hvis der tildeles støtte, får du en fast seniorforsker tilknyttet, som hjælper dig gennem resten af forløbet. 

Henvendelsesblanket udfyldes og sendes til Forskerservice

2.

Protokol

Dit projekt skal beskrives i en protokol. Forskerservice har udarbejdet tre skabeloner til forskningsprotokol - en til kvantitative projekter, til kvalitative projekter. og til systematiske reviews Protokollen udfyldes i samarbejde med den tilknyttede seniorforsker.

Protokolskabeloner

3.

Litteratur-søgning

Når du skal skrive din protokol skal der laves en litteratursøgning. Det hjælper vi gerne med.

Kontakt Forskerservice og udfyld sammen en søgestrategi. Til kvantitative studier anbefales det at bruge PICO-modellen (Population, Intervention, Control, Outcome) ved udarbejdelse af søgestrategi. Til kvalitative studier anbefales det at bruge PEO-modellen (Population, Exposure, Outcomest).

Vi anbefaler også at kigge på Fagbibliotekets samt Syddansk Universitetsbiblioteks hjemmeside, hvor der bl.a. er link til databaser og beskrivelser af disse.

Hjælp til søgestrategi

 

4.

Sikker data opbevaring

Ved mindre datamængder opbevarer vi disse på det lukkede T-drev under din afdeling. Vi har udarbejdet en blanket til oprettelse af T-drev, som du udfylder sammen med din kontakt til Forskerservice. Vi bruger også den samme mappestruktur til alle projekter, som Forskerservice sørger for bliver lagt på T-drevet.  Bestilling af logget T-drev

5.

Statistik hjælp

Både i planlægning og analyse af kvantitative studier får du brug for statistisk assistance. Kontakt vores statistiker Andreas Pedersen og udfyld sammen med ham en Statistisk AnalysePlan (SAP).

Hjælp til statistiske analyser

 

6.

Data-managment

Hvis du har data fra flere kilder eller skal bruge registerdata får du brug for hjælp til håndteringen af data. Kontakt vores datamanager Donna Wolff og udfyld sammen med hende en datamanagment plan  

Hjælp til registerstudier

7.

Tilladelser

Der skal søges en række tilladelser i forhold til etik og sikker datahåndtering. Det hjælper vi dig med i samarbejde med tilknyttet seniorforsker. Oversigt over tilladelser

8.

Software

Du får brug for adgang til software. Det hjælper vi også med. Software til dataindsamling

9.

Gennemgang af indsamlede data

Hvad enten dine data ligger i registre eller de skal indsamles blandt patienterne, hjælper vi med at tilrettelægge dataindsamlingen. Du skal i udgangspunktet selv indsamle data eller finde personale, der kan gøre det.

 

10.

Analyse af data

Du laver analyserne sammen med den tilknyttede seniorforsker og evt. statistiker. Vi hjælper gerne med at komme i gang med nyt software Hjælp til statistiske analyser

11.

Fortolkning af resultater

Fortolkningen af dine resultater og deres betydning for dit fag skal du diskutere med dine fag-kollegaer - men vi hjælper gerne.  

12.

Skrivning af videnskabelig artikel

Vi skriver helst på engelsk, men det afhænger af det tidsskrift, der skal publiceres i. Vi har udarbejdet en skabelon med gode råd, som kan hjælpe dig på vej.  

Hvis du er rutineret i engelskskrivning, hjælper vi med sprogvask til sidst. Hvis du er mindre rutineret, laver du en aftale med Forskerservice om, hvordan I kommer igennem skrivningen ved fælles hjælp.

Støtte til artikelskrivning

13.

Indsendelse af artikel til tidsskrift

Allerede ved planlægningen af studiet aftales, hvilket tidsskrift, vi satser på at publicere i. Vi hjælper med indsendelsen og gerne med efterfølgende korrespondance. 

 

  

 

 


Siden er sidst opdateret 11-08-2021
Sygehus SønderjyllandTilgængelighedserklæring | Om hjemmesiden | Sitemap | Kontakt os