Skip til primært indhold

Frans Brandt Kristensen

Præsentation og kontaktinformation

Frans Brandt Kristensen

Forskningsleder, klinisk lektor, MPM, Ph.d.

Medicinsk Forskningsenhed, Sygehus Sønderjylland


79 97 30 10 Præsentation af Frans Brandt Kristensen og hans forskning

Hidtidig forskning

I et samarbejde mellem Tvillingeregisteret i Odense og Endokrinologisk Forskningsenhed på Odense Universitetshospital har jeg beskæftiget mig med de somatiske, psykiske og sociale konsekvenser af sygdomme i skjoldbruskkirtlen. Dette samarbejde førte til en ph.d.-grad fra Syddansk Universitet: ” The long-term consequences of previous hyperthyroidism. A register-based study of singletons and twins”.

Nuværende forskning

Min nuværende forskning bevæger sig i snitfladen mellem endokrinologien og epidemiologien, baseret på et tæt samarbejde med OPEN og Endokrinologisk Forskningsenhed på Odense Universitetshospital. Med fokus på de enkelte fænotyper af for højt stofskifte fokuserer jeg fortsat på konsekvenserne af disse lidelser. Senest arbejder jeg på i et registerbaseret set-up også at kortlægge risikofaktorer for både autoimmune og ikke-autoimmune sygdomme i skjoldbruskkirtlen.

Jeg er ligeledes involveret i klinisk multicenter studier indenfor behandling af både diabetes mellitus og lavt stofskifte (NOBILITY, CATALYST).

Kommende forskningsprojekter

  • Fortsat samarbejde med Professor Laszlo Hegedüs, Endokrinologisk Forskningsenhed Odense Universitetshospital, inden for feltet af skjoldbruskkirtelsygdomme.
  • Anvendelse af registerbaserede kompetencer til fortsat kortlægning af konsekvenserne af stofskiftesygdom, herunder særligt for patienter med Graves´ øjensygdom.
  • Anvendelse af registerbaserede kompetencer til kortlægning af konsekvenserne af andre sygdomme endokrinologiske/ikke-endokrinologiske.
  • Forskning inden for diabetes, med fokus på organisation og samarbejde mellem sygehus og praksis, men også indenfor enkelte sygehusspecialer som endokrinologi, kardiologi samt nefrologi.
  • Hovedvejleder på ph.d.-projektet:
    ”Myocardial infarction in patients with chronic kidney disease on emergency departments in the Region of Southern Denmark. Incidence and prevalence, rates of referrals to nephrologists, and a cut-off value corrected for CKD stages 3-4 for troponin”.

Kompetencer

  • Etablering, vedligeholdelse og behandling af kliniske databaser
  • Epidemiologi, klinisk endokrinologi/intern medicin
  • Undervisning/eksaminator på kandidatniveau

Læs mere om Frans Brandt Kristensen og hans forskning på:

Mere information:

APPFWU02V