Skip til primært indhold

Lars Henrik Frich

Præsentation og kontaktinformation

Lars Henrik Frich

Professor, Overlæge, Forskningsleder

Ortopædkirurgi, Sygehus Sønderjylland


20470301 Præsentation af Lars Henrik Frich og hans forskning

Præsentation

Jeg er leder af Ortopædkirurgisk Forskningsenhed på Sygehus Sønderjylland, som også er forankret i Institut for Regional Sundhedsforskning på Syddansk Universitet.

Min forskning er centreret omkring hvordan vi kan forbedre behandlingen af patienter med smerter i skulderen. Forskningen har et særligt fokus på ny viden om rotator cuff sygdomme og i årsagerne til dårlig heling af overrevne sener i skulderens rotator cuff.

Jeg har i samarbejde med SDU-Alsion projekter med ny-udviklet ultralydsmetode, som skal være med til at teste hvordan muskulaturen opfører sig, både før og efter behandling. Metoden er alsidig og kan bruges til test af muskelgrupper omkring alle store led.

Jeg er på udkig efter forskere og forskerspirer, som vil være med i et team omkring denne forskning. Jeg tilbyder også deltagelse, uddannelse og oplæring i kirurgiske færdigheder indenfor det skulder og albue kirurgiske speciale. Du vil også kunne få en introduktion til eksperimentel forskning, som jeg laver i samarbejde med Institut for Molekylær Medicin på SDU.

APPFWU01V