Skip til primært indhold

Fakta om Et Sundere Syddanmark

Fem forskningsprojekter fra fire sygehuse og fra psykiatrien i Region Syddanmark deltager i dette års udgave af citizen science-projektet "Et Sundere Syddanmark". De fem projekter dyster om i alt to millioner kroner i forskningsmidler. Et Sundere Syddanmark skal bidrage til, at sundhedsforskningen er relevant og hurtigt kan omsættes til gavn for den enkelte borger og folkesundheden.

Fem forskningsprojekter konkurrerer om 2 millioner kr.

Fem forskningsprojekter fra fire sygehuse og fra psykiatrien i Region Syddanmark har deltaget i dette års udgave af citizen science-projektet "Et Sundere Syddanmark". De fem projekter dystede om i alt to millioner kroner i forskningsmidler, og fælles for projekterne er, at de inddrager borgerne i forskningen.

Det er sygehusene i Region Syddanmark, der har indstillet projekterne til konkurrencen, men det er borgerne i regionen, der via SMS-stemmer har været med til at bestemme, hvilke af projekterne, der skal have del i en forskningspuljen.

Puljen fordeles med en million kroner til det projekt, der får flest SMS-stemmer, 600.000 kroner går til andenpladsen, mens tredjepladsen får 400.000 kroner.

Vinderen blev kåret ved et finaleshow i Videnbyen i Cortex Park i Odense den 11. oktober 2023 kl. 19.55. Showet blev sendt direkte på TV Syd og TV 2 Fyn samt på begge TV-kanalers Facebooksider.

Baggrund

Via "Et Sundere Syddanmark" uddeler Region Syddanmark 2 millioner kr. til forskningsprojekter, der inddrager borgerne i den lokale forskning

Et Sundere Syddanmark skal bidrage til, at sundhedsforskningen og forskningsspørgsmålene er relevante, og at forskningsresultater hurtigt kan omsættes til gavn for den enkelte borger og folkesundheden.

Inddragelse af borgerne er i det heler taget kernen i Et Sundere Syddanmark. Det kommer bl.a. til udtryk i det faktum, at det er borgerne i Region Syddanmark, der via SMS-afstemning bestemmer, hvilke projekter, der honoreres.

Herudover er intentionen, at forskningsprojekterne i Et Sundere Syddanmark skal inddrage borgere aktivt i selve forskningsprocessen.

Et Sundere Syddanmark er et partnerskab og samarbejde mellem Region Syddanmark, regionens sygehuse, Syddansk Universitet (SDU), borgerne og offentligheden samt TV2/FYN og TV SYD.

Præmier

Der uddeles i alt 3 præmier i Et Sundere Syddanmark 2023:

  1. præmie på 1 mio. kr.
  2. præmie på 600.000 kr.
  3. præmie på 400.000 kr.

Midlerne kan anvendes til følgende:

  • Ansættelse af forskere (Ph.d.-studerende, post docs, adjunkter, lektorer, professorer)
  • Ansættelse af ikke-videnskabelig arbejdskraft
  • Indkøb Indkøb af apparatur eller andet materiale til forskningsprojektet.

Yderligere information

Du kan læse mere om konkurrencen og det sønderjyske forskningsprojekt på vores hjemmeside for Et Syndere Syddanmark:

Du kan også finde mere information om konkurrencen og de andre forskningsprojekter på TV Syd og TV Fyns hjemmesider for Et Sundere Syddanmark:

APPFWU01V