Skip til primært indhold

Lidt om området og mulige aktiviteter

Her er smukt og masser at tage sig til. Udforsk mulighederne nedenfor:

Der er mange måder at opleve Sønderjylland på. Hvad med et besøg på et af vore mange slotte eller en eftermiddag med krudt og kanoner? Du kan også tage en tur ud til Vadehavet og se Sort Sol eller på fjordsafari? 

Gå på opdagelse i mulighederne her

Aabenraa er smukt placeret i bunden af Aabenraa fjord, og er omkranset af skov og dejlig natur. Grænselandet i syd byder på fantastisk natur langs Flensborg Fjord med kig over til Okseøerne og det nære Flensborg.

Over hele kommunen er der masser af aktivitets- og udfoldelsesmuligheder. Du kan sejle, spille golf og ride på hesteryg. Du kan løbe med til bjergmaraton og grænseløbet. Cykle 'Løjt Land Rundt' og dyrke triatlon, spille beachvolley, tennis og svømme. Gå på museer, gallerier og til koncert, se opera, teater og ballet. Der er også byfester, guidede ture i by og på land, vægterrundgang med lokale vægtere, ringriderdyster, dyrskue, friluftsspil, markeder, torvedage og meget mere.

Yderligere oplysninger om Aabenraa og omegn

Windsurfing

Klatring - Highpark Sønderjylland

Sønderborg har en charmerende havnefront med caféer og restauranter og en hyggelig bymidte med mange spændende butikker.

Året rundt byder Sønderborg på kulturelle og musikalske oplevelser i verdensklasse, såvel indendørs som udendørs. Nyd en symfonisk koncert i Alsion eller en rockkoncert i Mølleparken. I Kultur- og Medborgerhuset Sønderborghus er der ofte også større arrangementer eller kurser. På turistkontoret kan du få en oversigt over områdets events og kulturoplevelser.

For information om Sønderborg kig her

I den nordligste del af Sønderjylland, tæt på UNESCO byen Christiansfeld ligger Haderslev Historiske Handelsby. Den hyggelige købstad har eksisteret siden 1100-tallet og er bl.a. kendt for sin slagterkultur, det familie-ejede bryggeri Fuglsang og den smukke Haderslev Domkirke. Området omkring Haderslev gemmer på mange fantastiske oplevelser. Besøg Lillebælts perle øen Aarø og havnebyen Aarøsund, tag forbi sportsbyen Vojens, hvor SønderjyskE har hjemmebane eller få dig en moderne slotsoplevelse når du besøger Gram Slotsby. 

Se mere om mulighederne her

Flensborg med ca. 90.000 indbyggere ligger lige syd for den dansk/tyske grænse og er en handelsby med en del grænsehandel samt turisme og søfart. Den har et rigt tysk-dansk kulturliv med både tysk og dansk teater, biblioteker, kirker og skoler. Det danske mindretal er stærkt repræsenteret i byen. Tidligere var der mange skibsværfter i byen og Flensborg var også kendt for sine romfabrikker. Flensborg er især kendt for sin lange gågade, sine stormagasiner og specialbutikker og de mange boder, som præger gadebilledet op mod juletiden. Byens herrehåndboldhold SG Flensburg-Handewitt spiller i Bundesligaen og regnes blandt de bedste i Tyskland og Europa.

For information om Flensborg kig her

APPFWU01V