Skip til primært indhold

Faglige tilbud

Vi har flere tiltag, der understøtter udviklingen af dine teoretiske og praktiske færdigheder.

I Lærings- og forskningshuset har du mulighed for at udvikle dine praktiske færdigheder. Du tilbydes medicinsk og kirurgisk simulationstræning, der tager udgangspunkt i teamtræning og kommunikation. Du får mulighed for at træne alt lige fra simple færdigheder til full-scale simulation med de avancerede dukker SIM MAN3G og Noelle. SIM MAN 3G-dukken giver dig muligheden for at øve komplicerede medicinske og kirurgiske tilstande, mens du på Noelle-dukken kan øve alle tænkelige fødescenarier og håndteringen af nyfødte børn. Målet med kurserne er at udvikle dig både fagligt og personligt.

Læs mere om Lærings- og forskningshuset

Fagbiblioteket kan give dig adgang til over 10.000 tidsskrifter via Syddansk Universitet og Danmarks Elektroniske Fag- og Forskningsbibliotek, og biblioteket abonnerer på ca. 100 tidsskrifter i papirformat. Derudover kan du låne bøger og bestille artikler fra andre biblioteker i både ind- og udland. 

Læs mere om Fagbiblioteket

Kursustilbud
I samarbejde med simulationscenteret på OUH tilbyder Lærings- og Forskningshuset kurser, hvor du får mulighed for at træne dine færdigheder på følgende områder:

- Lumbalpunktur
- Ultralydsvejledt PVK
- Ultralyd af lunger
- Laparoskopi
- Pleuradræn
- Pleurascentese
- Gastroskopi og koloskopi
- Basale kurser (KAD, PVK, sutur, arteriepunktur)

Er du interesseret i et kursus, så tal med din uddannelsesansvarlige overlæge om det, og tag derefter kontakt til Lærings- og Forskningshuset på mail lfh@rsyd.dk

Basale kurser som f.eks. ultralydsvejledt PVK, sutur og KAD bliver tilbudt hver måned, onsdag aften og kan findes på Plan2Learn Hvis du er logget på computeren med din egen kode, skal du blot trykke på "log på som ansat i Region Syddanmark" og søge på Sygehus Sønderjyllands katalog.

Hvis du ikke kan finde det ønskede kursus, så send en mail til simulationsteknisk konsulent Pierrot (pierrot.sekelj@rsyd.dk), så hjælper han dig.

Selvtræning med avanceret udstyr
Vores lokaler er åbne til selvtræning, når du enten er i gang med at gennemgå, eller tidligere har gennemgået, et af de nævnte kurser eller tilsvarende.

Kontakt Lærings- og Forskningshuset på mail lfh@rsyd.dk

 

APPFWU02V