Skip til primært indhold

RQI Projektprotokol for pilottest

Projektbeskrivelse af pilottest med RQI station til kontinuerlig træning af hjerte-lunge redning

Lærings- og Forskningshuset afprøver i samarbejde med Afdeling for Hjertesygdomme effekten af, at medarbejdere kontinuerligt har adgang til og træner hjerte-lungeredning på en tilknyttet RQI station.

Træning med små hyppige doser er fundamentet i programmet Resuscitation Quality Improvement.

Træning ved brug af ’low-dose-high-frequency’ er en kompetenceopbyggende tilgang, der fremmer en maksimal bevarelse af klinisk viden, færdigheder og selvsikkerhed. ’Low-dose-high-frequently’ træning er kortvarige og målrettede simulationsbaserede undervisningsaktiviteter på jobbet. Undervisningen er fordelt over tid i korte sessioner og gennemført strukturerede løbende træningssessioner på arbejdspladsen.

’Low-dose-high-frequently’ træning er ikke kun effektiv med hensyn til udvikling af færdigheder, men også kontinuerlig forbedring, og det styrker bevarelse af kompetencer over tid

Succeskriterier:

  • Stigning i overlevelsesrate ved hjertestop i afdelingen
  • Den enkelte medarbejder forbedrer udførelsen af hjertestopbehandling
  • 80% af medarbejderne får trænet HLR min. 4 gange årligt på RQI stationen
  • RQI træning efterspørges og anvendes aktivt i afdelingens læringsmiljø

Projektforløb:

Fra efteråret 2023 opstilles RQI stationen i Afdeling for hjertesygdomme og læringskonsulenten fra Lærings- og Forskningshuset SHS udarbejder i samarbejde med afdelingen egnede casetræningsscenarier.

Finansiering:

RQI station er købt af Sygehus Sønderjylland hos Laerdal Danmark og afprøves som pilotprojekt i én afdeling før udbredelse og implementering i flere afdelinger.

Malene Møller Pedersen

Kursuskonsulent

Læringsteamet


2036 2807
APPFWU01V