Skip til primært indhold

Indholdsskabeloner

For hver sidetype findes en basis-skabelon med titlen Blank og en række varianter - indholdsskabeloner - med forskelligt forud udfyldt indhold alt efter, hvilken enhed, der har oprettet dem.

Anvendelse af indholdsskabeloner

Der findes 6 forskellige sidetyper i Umbraco - forside, fordelingsside, indholdsside, nyhedsside, blank canvas og blank canvas med venstremenu.

For hver sidetype findes en basis-skabelon med titlen Blank og en række varianter - indholdsskabeloner - med forskelligt indhold alt efter, hvilken enhed, der har oprettet dem. Hver enhed vælger selv titlerne på deres indholdsskabeloner.

En indholdsskabelon er baseret på en sidetype, men er en skabelon med forud udfyldt indhold, som hjælper webredaktøren til nem oprettelse af bestemte typer af sider, fx afdelingsforsider, ambulatorieforsider, sider med information om digital post eller sider med information til praktiserende læger.

Indholdsskabeloner sikrer desuden ensartet opbygning af bestemte typer af sider på tværs af afdelinger. 

Der er lidt forskel på, hvilke ting, du skal indtaste og aktivere, alt efter hvilken indholdsskabelon, der er valgt, og alt efter hvordan den nye side skal bruges på hjemmesiden.

Eksempel på valg at indholdsskabelon:

Det er webkoordinator, der kan oprette ny indholdsskabeloner - webredaktøren kan kun anvende dem, når nye sider skal oprettes.

 

APPFWU02V