Skip til primært indhold

Overvejer du at flytte til Sønderjylland?

Her er smukt og masser at tage sig til. Udforsk mulighederne nedenfor:

Sønderjylland er en historisk landsdel, med mulighed for mange oplevelser. Du kan besøge slotte, museer, smage på Sønderjylland og komme helt tæt på den sønderjyske historie.

Visitsonderjylland.dk 
Visitdenmark.dk 

Sønderborg er en by og kommune der ligger på begge sider af Alssund. Størstedelen af byen ligger på øen Als, der er forbundet med Sønderjylland af Kong Christian X's Bro og den nordligere Alssundbro.
Sønderborg har en charmerende havnefront med caféer og restauranter og en hyggelig bymidte.

Sønderborg byder på kulturelle og musikalske oplevelser i verdensklasse, såvel indendørs som udendørs. Få en oplevelse i én af Europas bedste akustiske koncertsale til klassisk musik i Alsion eller en rockkoncert i Mølleparken. I Kultur- og Medborgerhuset Sønderborghus er der ofte større arrangementer eller kurser.

Sonderborg.dk
Visitsonderborg.dk 
gotosonderborg.dk

Aabenraa er en smuk by der har eksisteret siden 1200-tallet.
Aabenraa er smukt placeret i bunden af Aabenraa fjord, og er omkranset af skov og dejlig natur. Grænselandet i syd byder på fantastisk natur langs Flensborg Fjord med kig over til Okseøerne og det nære Flensborg.

Over hele kommunen er der masser af aktivitets- og udfoldelsesmuligheder. Du kan blandt andet sejle, spille golf og ride på hesteryg. Du kan løbe med til bjergmaraton og cykle 'Løjt Land Rundt' og dyrke triatlon. Der er mulighed for at gå på museer, gallerier og til koncert, se opera, teater og ballet. Der er også byfester, vægterrundgang med lokale vægtere, ringriderdyster, dyrskue, markeder, torvedage og meget mere.

Aabenraa.dk
Visitsonderjylland.dk 

Haderslev er en hyggelig domkirkeby, der har eksisteret siden 1100-tallet.
I Haderslev Kommune har du adgang til naturperler som dyrehaven og de fantastiske sandstrande langs østkysten. Er du til action er der MTB-spor i Pamhule Skov og Stenbæk Plantage og skaterbanen StreetDome. I Haderslev kan du opleve teater, der er også byfester, guidede ture i by, vægterrundgang med lokale vægtere, torvedage og meget mere.

Haderslev.dk
BoiHaderslev.dk
Visitsonderjylland.dk

 

Flensborg ligger lige syd for den dansk-tyske grænse og som især er kendt for sin rom, sit øl, og for håndbold. 
Flensborg har et rigt tysk-dansk kulturliv med både tysk og dansk teater, biblioteker, kirker og skoler. Det danske mindretal er stærkt repræsenteret i byen. 
I Flensborg er der mange muligheder i den lange gågade, i et af de mange stormagasiner og specialbutikker. Til juletid kan der opleves en speciel stemning når diverse boder præger gadebilledet. 

flensburger-foerde.de
Oplev-sydslesvig.dk

APPFWU02V