Denne artikel indeholder
Sundhedsadfærd har stor betydning for kræftpatienters udbytte af behandlingen, risiko for tilbagefald og overlevelse. Vi mangler en fælles national tilgang til at arbejde med sundhedsfremme på kræftafdelingerne.
Derfor inviterede Region Syddanmark repræsenteret ved Kræftambulatoriet, Sygehus Sønderjylland i Sønderborg til temadag om sundhedsfremme hos kræftpatienter den 16. april 2024 på Hotel Alsik i Sønderborg.
Arrangementet blev støttet af Danish Comprehensive Cancer Center (DCCC) og var kommet i stand i samarbejde med Kræftens Bekæmpelses Center for Kræftforskning og Dansk Forskningscenter for Lighed i Kræft (COMPAS).
Fra forskning til handling
Temadagen bød på seks sessioner inden for områderne overvægt og kost, fysisk aktivitet, rygning, alkohol, motivation og samarbejde med den kommunale rehabilitering.
Arrangørerne ønskede med disse emner at sætte fokus på sundhedsadfærdens helbredsmæssige betydning for kræftpatienters forløb, på hvor vigtigt det er at italesætte sundhedsadfærd i mødet med kræftpatienter, og på hvordan man kan arbejde med motivation og involvering af patienten i dette arbejde.
Dagen blev afsluttet med en paneldebat, hvor arrangørerne ønskede sætte fokus på at få skabt en fælles tilgang for, hvordan man arbejder med sundhedsfremme, og hvem der har ansvaret, så kræftpatienterne oplever en sammenhæng på tværs af sektorer.
Arrangørgruppen
Mette Petersen
Sygeplejerske
Kræftambulatorium, Sygehus Sønderjylland, Sønderborg
Joan Lassen
Projektsygeplejerske KFE
Kræftambulatorium, Sygehus Sønderjylland, Sønderborg
Susanne Oksbjerg Dalton
Professor, leder af Livet efter Kræft
Kræftens Bekæmpelses Center for Kræftforskning og Forskningscenter for Lighed i Kræft, COMPAS
Rikke Langballe
Sygeplejerske, Ph.D. Psykologiske Aspekter af Kræft
Kræftens Bekæmpelses Center for Kræftforskning
Pernille Envold Bidstrup
Seniorforsker, leder af forskningsteam Psykologiske Aspekter ved Kræft
Kræftens Bekæmpelses Center for Kræftforskning
Temadagen om sundhedsfremme hos kræftpatienter: fra forskning til handling er arrangeret af Region Syddanmark repræsenteret ved Kræftambulatoriet, Sygehus Sønderjylland i Sønderborg i samarbejde med Kræftens Bekæmpelses, Center for Kræftforskning og Dansk Forskningscenter for Lighed i Kræft (COMPAS) med økonomisk støtte fra Danish Comprehensive Cancer Center (DCCC).