Temadag om Sundhedsfremme hos kræftpatienter

Sundhedsadfærd har stor betydning for kræftpatienters udbytte af behandlingen, risiko for tilbagefald og overlevelse. Vi mangler en fælles national tilgang til at arbejde med sundhedsfremme på kræftafdelingerne.

Derfor inviterer Region Syddanmark repræsenteret ved Kræftambulatoriet, Sygehus Sønderjylland i Sønderborg til temadag om sundhedsfremme hos kræftpatienter den 16. april 2024 i Sønderborg. Arrangementet er støttet af Danish Comprehensive Cancer Center (DCCC) og er kommet i stand i samarbejde med Kræftens Bekæmpelses Center for Kræftforskning og Dansk Forskningscenter for Lighed i Kræft (COMPAS).

Fra forskning til handling

Der er planlagt seks sessioner inden for områderne overvægt og kost, fysisk aktivitet, rygning, alkohol, motivation og samarbejde med den kommunale rehabilitering.

Arrangørerne ønsker at sætte fokus på sundhedsadfærdens helbredsmæssige betydning for kræftpatienters forløb, på hvor vigtigt det er at italesætte sundhedsadfærd i mødet med kræftpatienter, og på hvordan man kan arbejde med motivation og involvering af patienten i dette arbejde.

I en afsluttende paneldebat ønsker arrangørerne sætte fokus på at få skabt en fælles tilgang for, hvordan man arbejder med sundhedsfremme, og hvem der har ansvaret, så kræftpatienterne oplever en sammenhæng på tværs af sektorer.

Læs det fulde program for temadagen

Tid, sted og tilmelding

Temadagen løber af stablen tirsdag den 16. april 2024 kl. 11-17.

Arrangementet afholdes på Hotel Alsik, Nørre Havnegade 21-25, 6400 Sønderborg

Tilmelding

Du kan tilmelde dig temadagen via tilmeldingssiden. Klik på knappen nedenfor, så kommer du til den.

Tilmeldingsfristen var den 11. marts 2024.

Arrangørgruppen

Mette Petersen

Sygeplejerske

Kræftambulatorium, Sygehus Sønderjylland, Sønderborg

Joan Lassen

Projektsygeplejerske KFE

Kræftambulatorium, Sygehus Sønderjylland, Sønderborg

Susanne Oksbjerg Dalton

Professor, leder af Livet efter Kræft

Kræftens Bekæmpelses Center for Kræftforskning og Forskningscenter for Lighed i Kræft, COMPAS

Rikke Langballe

Sygeplejerske, Ph.D. Psykologiske Aspekter af Kræft

Kræftens Bekæmpelses Center for Kræftforskning

Pernille Envold Bidstrup

Seniorforsker, leder af forskningsteam Psykologiske Aspekter ved Kræft

Kræftens Bekæmpelses Center for Kræftforskning

Temadagen om sundhedsfremme hos kræftpatienter: fra forskning til handling er arrangeret af Region Syddanmark repræsenteret ved Kræftambulatoriet, Sygehus Sønderjylland i Sønderborg i samarbejde med Kræftens Bekæmpelses, Center for Kræftforskning og Dansk Forskningscenter for Lighed i Kræft (COMPAS) med økonomisk støtte fra Danish Comprehensive Cancer Center (DCCC).