Gå til indhold
FORSIDEN | PRINT | Deutch English |

Børn og Unge, Sengeafsnit B - Aabenraa

 

Indgang BUK Kigkassen Ungdomsrummet 2014

 

 

Indlægelse

 

Dit barn /den unge indlægges i Afsnit for Børn og Unge, Sengeafsnit B - Aabenraa efter en akut opstået sygdom eller som del af et planlagt forløb.

Her vil I blive modtaget af en sygeplejerske, der vil vise jer rundt i klinikken, og patienten vil blive undersøgt af en læge i løbet af dagen.

Vores erfaring er, at det betyder meget for barnets /den unges tryghed under indlæggelsen at have mor, far eller anden velkendt person omkring sig hele tiden.

Vi forventer derfor,

at en af jer er til stede hos barnet /den unge under hele indlæggelsen. Der er på alle stuer plads til en overnattende forælder.

For at give barnet /den unge tryghed beder vi om, at I - ligesom derhjemme - selv sørger for, at barnet bliver vasket, får børstet tænder, får mad, bliver trøstet, nusset og leget med. Der kan opstå situationer, hvor der der er brug for hjælp til disse ting. I så fald skal I endelig henvende jer til personalet. 

Hvis barnet /den unge eller I selv har spørgsmål

 Skriv spørgsmålene ned eller lad barnet /den unge selv spørge. Hvis I er tålmodige og optimistiske, føler barnet /den unge sig straks mere trygt. 

Når I kommer hjem

Barnet kan i en længere periode reagere på indlæggelsen ved at være pjevset, blive vredt eller få mareridt. Det er helt normalt. Det bedste I kan gøre, er at tage det stille roligt, vise kærlighed og forståelse og finde jeres egen rytme igen. Barnet har mest brug for, at alt er som før indlæggelsen.

En god måde at bearbejde en indlæggelse på - hvis barnet selv har lyst og er gammel nok til det - er f.eks. ved at lege hospital. Lad barnet styre legen, Ros barnet og gør tingene gode igen sammen. Efterhånden gider barnet ikke lege hospital længere, og så er oplevelsen bearbejdet nok. Det er langt fra altid en traumatisk oplevelse at være indlagt på hospital. 

Raske søskende

Også de kan reagere på indlæggelsen. De kan blive angste og måske jaloux, hvis de føler sig oversete. Tal med dem om deres følelser. Og inviter dem gerne med på besøg i Afsnit for Børn og Unge.


Siden er sidst opdateret 14-11-2017Tilgængelighedserklæring | Om hjemmesiden | Sitemap | Kontakt os