Skip til primært indhold

Veer

Information om veer

Du kan føle veerne som smerte i lænden eller foran over skambenet. Smerterne kan også trække ned i benene - eller være en kombination af det hele.

De fleste fødsler begynder med veer. I de første mange timer kan veerne være uregelmæssige, nogle korte og andre længere og med meget forskelligt antal minutter imellem. De første veer ligner ofte menstruationssmerter og varer f.eks. 20-40 sekunder. Som tiden går, bliver veerne længere, de gør mere ondt og pauserne bliver kortere. Du bliver nødt til at koncentrere dig mere og mere om veerne.

Hvis veerne fortsætter og bliver længere (ca. 1 minut), og mellemrummet imellem dem bliver kortere og mere ensartet (ca. 5 minutter fra den ene ve begynder til den næste ve begynder), kontakter du fødegangen. Når du/I ringer, vil jordemoderen helst tale med dig, hvis det er muligt. Dette er for at vurdere, hvor fremskreden fødslen er.

Der er pauser mellem veerne gennem hele fødslen, og i pauserne gør det ikke ondt.

Du kan godt være i tvivl, om det er "rigtige" veer du har. Så længe du er i tvivl, er det sandsynligvis kun kraftige plukkeveer.

Du er altid velkommen til at ringe til fødegangen, hvis du er i tvivl.

APPFWU01V