Skip til primært indhold

Introduktion

Sygehussonderjylland.dk er Sygehus Sønderjyllands officielle hjemmeside

Formål og indhold

Formålet med hjemmesiden er først og fremmest at servicere sygehusets patienter og deres pårørende med informationer, der kan hjælpe og understøtte dem i deres forløb på sygehuset. Informationerne på hjemmesiden har derfor fokus på generel information og overblik, praktisk information og hjælp til selvhjælp, f.eks. i form af kontaktinformation, meld afbud-formularer, oversigtskort med information om afdelinger, områder, indgange og parkeringsmuligheder, information om besøgstider, mad og drikke og lignende praktiske ting, patientvejledninger, akuthjælp mm.

Samtidig vil vi også gerne holde patienter og pårørende, potentielle medarbejdere, samarbejdspartnere og andre interesserede informeret om events og aktiviteter samt nye initiativer fra sygehusets sider samt nye tiltag og tilbud på sygehuset. Derfor finder du bl.a. nyheder om stort og småt fra sygehuset på forsiden af hjemmesiden. Under sektionen ”Om sygehuset”, kan du læse om vores aktivitet og nøgletal, organisering og i det hele taget om sygehuset som virksomhed. Og så har vi en hel egen hjemmeside om forskning og forskningsaktiviteter på Sygehus Sønderjylland.

På Sygehus Sønderjylland uddanner vi mange forskellige faggrupper, f.eks. læger, sygeplejesker, social- og sundhedsassistenter, lægesekretærer, kontorassistenter mv. Under sektionen ”Karriere” finder du derfor information om uddannelsesmuligheder og uddannelsesaktiviteter på sygehuset. Her finder du også information om ledige stillinger af alle slags på sygehuset.

Sidst, men ikke mindst, kan man på hjemmesiden finde kontaktinformationer og vejledninger o.l., målrettet praktiserende læger, speciallæger og andre sundhedsprofessionelle samarbejdspartnere i kommuner mv. De findes i sektionen ”Fagpersoner”. Her er der også informationer målrettet sygehusets medarbejdere, som f.eks. kan have brug for vejledning i, hvordan man tjekker sin webmail eller logger sig ind på intranettet hjemmefra.

Sådan finder du rundt

Genveje til de mest efterspurgte informationer på forsiderne

På forsiden har vi lagt genveje til de informationer, vi ved, de fleste søger efter, f.eks. til information om, hvordan man får akuthjælp, bestilling af tid til blodprøver og EKG, find vej og oversigtskort, parkeringsmuligheder o.l. information.

Det samme har vi gjort på alle afdelingernes forsider. Her finder du f.eks. genveje til kontakt og meld afbud, praktisk information, find vej og parkering, ambulatorier og sengeafsnit, der hører under den pågældende afdeling mv.

Forskellige indgange til informationen

På hjemmesiden kan du benytte forskellige indgange til informationen afhængig af, hvem du er. Hovedindgangene finder du i den tværgående hovedmenu, i toppen af siden - lige under vores logo.

Længere nede i artiklen bliver de forskellige indgange gennemgået.

Søg og du skal finde

Øverst på siden finder du også et søgefelt, som kan bruges til at søge informationer frem. Skriv blot et søgeord i søgefeltet og tryk på den lille lup i feltet, så kommer søgeresultaterne frem.

Et snapshot af toppen af forsiden på Sygehus Sønderjyllands nye hjemmeside

Gennemgang af de forskellige indgange til informationen

Til patienter og pårørende

Som patient eller pårørende er alle oplysninger samlet under de tre første indgange:

 • Akuthjælp:
  Her finder du information om, hvordan du får hurtig hjælp ved fødsel, skader og sygdom, bl.a. kontaktinformation til Læge- og Skadevagten, anvisninger om, hvad du skal gøre ved akut sygdom eller ved ulykke, anvisninger til, hvor du finder skadestue og skadeklinikker mv.

 • Afdelinger og afsnit:
  Her finder du en oversigt over alle afdelinger, hovedafsnit, ambulatorier, sengeafsnit på Sygehus Sønderjylland med links til deres hjemmesider. 
 • Patienter og pårørende:
  Her finder du al den information, du skal bruge som patient eller pårørende på Sygehus Sønderjylland, f.eks. om bestilling af tid til blodprøver og EKG, aflevering af hjælpemidler, tilskud til befordring, praktisk information, dine rettigheder som patient mv.

Til potentielle medarbejdere og studerende

Er du måske kommende medarbejder eller studerende på Sygehus Sønderjylland, kan du finde informationer under disse indgange:

 • Karriere:
  • Jobsøgende:
   Her finder du information målrettet jobsøgende bl.a. en oversigt over ledige stillinger på sygehuset, små portrætter af dine måske kommende kollegaer og fakta om Sygehus Sønderjylland.

  • Lægelig videreuddannelse:
   Her finder du information om mulighederne og rammerne for lægelig videre uddannelse på Sygehus Sønderjylland.

  • Øvrige Uddannelser:
   Her finder du information mulighederne og rammerne for bl.a. at uddanne sig som sygeplejerske, social- og sundhedsassistent, sundhedsadministrativ koordinator og kontorelev i offentlig administration på Sygehus Sønderjylland. 

 • Afdelinger og afsnit:
  Her finder du en oversigt over alle afdelinger på hele Sygehus Sønderjylland med links til deres hjemmesider, hvor de bl.a. fortæller om sig selv, uddannelsesmuligheder i afdelingen og det at være studerende hos netop dem

Til sundhedsprofessionelle og andre samarbejdspartnere

Hvis du er praktiserende læge eller special læge, kommunalt ansat eller anden form for sundhedsprofessionel - ja i det hele taget samarbejdspartner til Sygehus Sønderjylland - kan du finde informationer målrettet dig under disse indgange:

 • Fagpersoner:
  • Almen praksis og speciallæge praksis:
   Her finder du kontaktinformationer, vejledninger og retningslinjer fra sygehusets afdelinger målrettet læger.

  • Fælleslisten:
   Link til Region Syddanmarks fælles lægemiddelrekommandationsliste.

  • Infektionshygiejne:
   Retningslinjer, rådgivning og vejledning indenfor infektionshygiejne.

  • Sundhedssamarbejde:
   Information om Sygehus Sønderjyllands samarbejde med primær sektor (Kommuner og almen praksis).

Til medarbejdere

Hvis du er du medarbejder på sygehuset, kan du finde informationer målrettet dig under disse indgange:

 • Fagpersoner:
  • Til medarbejdere:
   Information og vejledninger til medarbejdere på Sygehus Sønderjylland, f.eks. adgang til webmail, InfoNet og intranet.

  • Fælledstillindsrepræsentanter:
   Kontakt informationer til fællestillidsrepræsentanter på sygehuset.

Til forskere, kommende forskere og forskningsinteresserede

Er du forsker eller kommende forsker - måske blot interesseret i forskning, så finder du alt om forskning på Sygehus Sønderjylland under indgangen:

 • Forskning:
  Her finder finder du information om vores forskningsstrategi, vores forskningsenheder og forskere samt masser af information, råd og vejledning til,, hvordan du kommer i gang med Ph.D.- og forskningsprojekter med støtte fra sygehusets forskerservice.

Informationerne på hjemmesiden bliver opdateret løbende.

APPFWU02V