Skip til primært indhold

Videosamtale via SMS til video

Nogle afdelinger på Sygehus Sønderjylland tilbyder patienterne at afholde videosamtale via SMS til video i stedet for et fysisk besøg på sygehuset.

Når du som patient bliver tilbudt en videosamtale via SMS til video på mobiltelefonen (smartphone), betyder det, at samtalen kan foregå fra dit eget hjem, arbejdsplads eller hvor du vælger at opholde dig.

Sørg for at du er et sted, hvor du kan tale fortroligt og uden for meget omgivende støj.

Det vil altid være aftalt på forhånd, om en ambulant konsultation skal foregå på video eller ved fremmøde. Det vil også fremgå af din indkaldelse til sygehuset.

En videosamtale vi SMS til video forgår via din smartphone. Du får tilsendt en SMS, og det eneste, der kræves af dig som patient er, at du klikker ind på det tilsendte link og giver lov til brug af kamera og mikrofon.

NB! Husk hvis du har særindstillinger på din mobiltelefon ift. brug af kamera og mikrofon, kan det blokere for at opkaldet kan gennemføres. Tjek din telefons indstillinger forud for opkaldet.

Har du en Nokia, Doro eller ældre telefon end Apple version……/Android version…… vil du ikke kunne gennemføre en videokonsultation via mobiltelefonen, men måske har du en tablet eller computer som kan bruges via en anden videoløsning. Vi hjælper dig gerne med at finde den rigtige mulighed for dig.

Sådan gør du

Når din behandler er klar til jeres aftale, får du en SMS. Der vil stå at SMS’en er fra sygehuset.

I SMS’en vil der være et personligt video link til dig fra din behandler.

Du skal trykke på linket i SMS’en for at deltage i videosamtalen.

Du kan indtaste dit navn og trykke ”Start Mødet”.

Din behandler vil kunne se dit navn, ligesom du selvfølgelig vil kunne se din behandlers.

Ofte vil din mobiltelefon bede dig tillade brug af kamera og lyd – det er vigtigt at du trykker ”Tillad” eller ”Accepter”. Så kan du og din behandler både se og høre hinanden.

Vejledninger

Hvis du ønsker yderligere vejledning, kan du finde den her.

APPFWU01V