Skip til primært indhold

En award lander hos Sygehus Sønderjylland

Dina Husum, som er reservelæge på Afdelingen for hjertesygdomme på Sygehus Sønderjylland, vinder prisen ”Young Investigator Award” ved ”6th Euro Spring School Venous Thromboembolism” i Thessaloniki, Grækenland for sit projekt, der handler om sammenhængen mellem gigtsygdomme (inflammatoriske reumatiske lidelser) og blodpropper (tromboemboliske hændelser).

Who the f... is ALICE ?

Forskning viser at patienter med gigtlidelser har øget risiko for sygdom og død og at dette oftest er på baggrund af hjerte-kar-sygdomme, herunder blodpropper. Projektet vil skabe en stor national database for at undersøge og klargøre den sammenhæng til fordel for patienterne.

Databasen er blevet navngivet ALICE (Analyzing the Link between Inflammation and Cardiovascular Events).

På billedet: Dina Husum fremlægger sit projekt: ALICE.

Dina Husums igangværende Ph.D. er iøvrigt det første projekt som laves i et samarbejde mellem Sygehus Sønderjylland og Dansk Gigthospital. 

Karen Schreiber, Lektor på Dansk Gigthospital og hovedvejleder på projektet, er kvinden bag ideen og også hende som rekrutterede den internationale ekspert Sigrid Brækkan, epidemiologi og Professor på Arctic University of Norway for at skabe det allerbedste team.

På billedet fra højre: Karen Schreiber, Dina Husum og Sigrid Brækkan.

Forskning i verdensklasse

Projektet ledes af Dina og Karen og sammen med Sigrid og flere andre eksperter, kan projektet skabe forskning, som på sigt har muligheden for at ændre - ikke bare nationale men muligvis også internationale retningsliner - til fordel for patienter med gigtsygdomme.

Hver gang projektet fremlægges nationalt og internationalt skaber det opmærksomhed på at samarbejdet mellem SHS og Dansk Gigthospital kan skabe forskning i verdensklasse.

Til denne konference fremlagde Dina projektet ALICE og ved konferencens slutning vandt hun altså prisen for bedste formidling gennem hele konferencen kaldet ”Young Investigator Award”.

Kontakt

Dorte Callesen

Presseansvarlig

Kommunikation


23 99 33 41
APPFWU02V