Skip til primært indhold

Student besøger kræftsyg mor på sygehuset

En hel flok sygeplejersker gav kæmpe oplevelse til indlagt mor, da hendes søn skulle på studenterkørsel.

Foran Indgang A på Sygehus Sønderjylland i Aabenraa sidder Pia i en kørestol. Ved siden af hende står hendes mor Lis. Bag dem står en flok sygeplejersker - halvdelen fra Medicinsk mave/tarm afsnittet og den anden halvdel fra Kirurgisk afdeling - alle er udstyret med flag og skilte. Pia er indlagt på den ene af afdelingerne og hendes mor Lis på den anden. 

Indsæt nyt billede + indsæt kort beskrivelse af, hvad man ser på billedet ...

Pia, Lis og alle sygeplejerskerne venter på studentervognen

Da klokken rammer 12.15 ankommer en stor bil fyldt med glade og larmende studenter. De dytter, råber, hujer, fløjter og kommer nærmere, mens musikken brager ud. Det er HF studenter fra Aabenraa Statsskole.

Studenterne løber ud én efter én og sidst kommer 19 årige Lucas i den gule førertrøje. Han får - som traditionen foreskriver det - en ølbong, da han løber ud. .. og så bliver der stille.

 

 

Lucas får sin øl-bong

Normalt ville larmen fortsætte, men det her er ikke et helt almindeligt besøg. For Lucas´s mor Pia har kræft.

-  Jeg har virkelig kæmpet for at være med i sidste uge, da han skulle have huen på og til dimission i fredags og det lykkedes heldigvis. Jeg klarede alt derhjemme og på skolen, men desværre blev jeg i søndags indlagt - igen.. fortæller Pia. 

Sygeplejersker sørger for uforglemmelig oplevelse  

Pia kunne hurtigt regne ud, da hun blev indlagt, at hun dermed ville misse sønnens studenterkørsel. Hun spurgte på afdelingen, om sønnen måtte komme forbi og hilse på hende.

Sygeplejerskerne handlede hurtigt, og fik hurtigt skaffet både flag og skilte og kørte Pia ud foran sammen med Lis, som var indlagt på en anden afdeling. sammen stod de der alle sammen og ventede på studentervognen og Lucas, som intet vidste om den store velkomst komité. 

Det var en taknemmelig og rørt mor som sad i kørestolen og stolt ventede på sin søn og hans kammerater. 

Lucas krammer sin mor og mormor

Glæde i sorg

Klassekammeraterne har stillet sig i en halvcirkel bag Lucas mens han går han hen til sin mor og sin mormor. De krammer og stoltheden over sønnen lyser ud af mor Pia. Hun ved, at Lucas har klaret sin studentereksamen virkelig flot.

Lige nu er hun bare taknemmelig over, at hun får lov at opleve det her øjeblik. De fælder en tåre og det samme gør flere af klassekammeraterne, som i den her festlige tid - i et øjeblik - får et kig ind i den virkelige verden. Den verden hvor Pia og Lucas samt hans tre søskende lige nu befinder sig i.  

 

Studenterne vinker og fortsætter deres tur

Studenterne får en is og snart er de på vej videre. De vinker hele vejen ud, de fester videre, mens sygeplejersker og andre, som har kigget på, tørrer en tåre væk.

En tåre, som både rummer glæde og sorg.

Kontakt

Dorte Callesen

Presseansvarlig

Kommunikation


23 99 33 41
APPFWU02V