Manglende udløsning af Anæmialgoritmen i perioden den 26.11.2023-21.12.2023

Til praksis i Sygehus Sønderjyllands optageområde

Vi har i laboratorieinformationssystemet (BCC) haft en fejl, der er opstået i forbindelse med en regional IT-opdatering den 26.11.2023. Fejlen har betydet, at vi i en lille måneds tid ikke har fået udløst anæmialgoritmen, hvis patienten har fået foretaget prøvetagningen ved egen læge/praksis. I de tilfælde er kun indgangsanalyserne (Hb, ferritin og MCV) blevet udført og ikke andet uanset værdi af de tre førnævnte analyser.

Såfremt man i perioden den 26.11.2023-21.12.2023 (begge datoer inklusive) har rekvireret anæmialgoritmen på patienter med anæmi, har man altså ikke fået udløst de påkrævede analyser. Anæmialgoritmen fungerer atter og har i hele perioden fungeret for de patienter, der har fået foretaget prøvetagningen i et af laboratoriernes prøvetagningssteder.

For yderligere information om anæmialgoritmen, se Informationsbrev nr. 33 / 2020 - Anæmiudredning.

Se kontaktoplysninger nedenfor ved spørgsmål.

Eva Rabing Brix Petersen - Ledende overlæge

Eva Rabing Brix Petersen