Gå til indhold
FORSIDEN | PRINT | Deutch English |

Introduktionsprogram for yngre læger

 

Introduktionsprogram

Her er et eksempel på, hvordan et introduktionsprogram kan se ud:

 

Klik her for at se i fuld skærm
introduktionsprogram for ny reservelæge - et eksempel

Lægevikarer har 1 uges introduktion.

Læger i uddannelsesstillinger har 2 ugers introduktion, når det er 1. ansættelse her i klinikken.

 

Checkliste for introduktionsforløb

I dit introduktionsforløb skal du se, få kendskab til og lære mange forskellige ting.

For at du selv kan have overblik over, hvor langt du er og hvad du mangler endnu, har vi lavet en checkliste (se et eksempel her). Brug den aktivt og kryds løbende af på listen.

  Den findes som fil på vores interne drev: X:\SHS\Kvindesygdomme og Fødsler\Kvindesygdomme\Læger\uddannelse YL\checkliste_introduktion.pdf

 

Supplement til introduktionsprogrammet - oplæring og selvstudium

Vaginal ultralyd

Langt de fleste nystartede i afdelingen får tilbudt 1-dags kursus i vaginal ultralyd i techsim på OUH. Ud over det foregår UL-oplæringen som bed-side learning fra andre forvagter og speciallæger i klinikken.

CTG

Der vil være CTG-undervisning for nystartede yngre læger 2 gange årligt, og vi sørger for, at du bliver sat på inden for nogle måneder efter du er startet.

Ud over det er der e-learning i CTG - https://rsd.plan2learn.dk/KursusValg.aspx?id=36768 - vi hjælper dig gerne med tilmelding eller hvis du har spørgsmål.

Laparoskopisk simulation

For intro-læger er der lap-sim på vores reservelægekontor. Der er vejledning til indlogning ved apparatet - og dine kolleger hjælper dig gerne i gang.

EPJ (elektronisk patientjournal)

Hvis du ikke tidligere har været ansatte i Region Syd, er der i nogle tilfælde mulighed for at komme på kursus.

Gynækologiske forkortelser

Vi har udarbejdet en liste med gynækologiske forkortelser - link.

 

Undervisning

Uddannelseskoordinerende yngre læge lægger undervisningsprogrammet. Der er skiftevis undervisning fra vores egne læger, udefrakommende, yngre-læge-undervisning og vejledermøder.

Vi forventer, at du aktivt deltager i vores interne undervisningsprogram mindst én gang i din uddannelsesperiode hos os. Du kan f.eks. referere artikler fra tidsskrifter, et emne fra et kursus eller formidle et tildelt emne.

 

Kurser og uddannelse

Når du skal på kursus, skal du aflevere en ansøgning til klinikledelsen i god tid. Dette gælder både obligatoriske kurser og andre.

Af hensyn til vagtplanlægning skal vagtplanlægger for yngre læger også have besked - enten mundtligt eller på mail vagtplanlægger: birgith.conny.lauszus2@rsyd.dk,  så snart du har fået tilsagn fra afdelingsledelsen. 

Spørg dine kolleger, hvor du finder blanket til kursusansøgning. 

 


Siden er sidst opdateret 17-06-2021
Sygehus SønderjyllandTilgængelighedserklæring | Om hjemmesiden | Sitemap | Kontakt os