Skip til primært indhold

Velkommen til Dialyseambulatoriet

På denne side finder du information om Dialyseambulatoriet og dit forløb her hos os

Patientinformation

Dialyseambulatoriet hører under afsnit for Nyresygdomme på Sygehus Sønderjylland og behandler patienter i hæmodialyse (bloddialyse) og hjemmehæmodialyse.

Ambulatoriet modtager patienter fra den sydlige del af Region Syddanmark og dialysebehandlingen foregår i bygning D i område M59 og M60 på Sønderborg Sygehus.

Hjemmehæmodialyse betyder, at du er i hæmodialyse hjemme hos dig selv.

På den måde slipper du for transporten til og fra sygehuset, og det er den samme person, der står for din behandling hver gang - nemlig dig selv.

Du får større frihed og fleksibilitet til at foretage behandlingen, når det passer ind i dine planer.

I dialyseambulatoriet vil du være tilknyttet 1-2 kontaktpersoner, som har et særligt ansvar for, at der er sammenhæng i dit dialyseforløb. Du vil have den/de samme kontaktpersoner ca. 1/2 - 1 år ad gangen, men du vil ikke kunne forvente, at det er dine kontaktpersoner, der varetager din behandling hver gang.

Én gang årligt eller ved behov tilbydes en statussamtale, hvor en læge og en sygeplejerske sammen med dig og din/dine pårørende gennemgår din behandlingsplan og -status.

I dialyseambulatoriet i Sønderborg har vi 10 stuer med plads til 2-4 personer i dialyse. Det er muligt at modtage sin dialysebehandling enten i løbet af formiddag/middag eller eftermiddag/aften, og dialyseambulatoriet har åbent hver dag hele året rundt.

At være i hæmodialyse indebærer, at du deltager så aktivt som muligt i din egen behandling. Ved at involvere dig i dit eget dialyseforløb, kan du opnå bedre livskvalitet og en mere stabil dialysebehandling.

Når du er i dialysebehandling, er du berettiget til kørselsgodtgørelse efter regionens gældende regler, hvis du vælger at køre til og fra behandlingen selv. Der er særlige parkeringspladser til patienter i dialyse og du vil få udleveret en parkeringstilladelse, der tillader dig at parkere i en længere periode.

Der tilbydes ligeledes siddende patientbefordring, som personalet i dialyseambulatoriet bestiller en uge frem. Der kan være ventetid forbundet med patientbefordring.

Som dialysepatient er det vigtigt at opretholde en god hygiejne for at mindske eventuel infektionsrisiko. Bad hyppigt og hav rent tøj på og vask eller sprit dine hænder, når du ankommer til dialyseambulatoriet.
Endvidere er det vigtigt at have god mundhygiejne.

I løbet af dialysebehandlingen er der mulighed for at få to mellemmåltider samt valgfri frokost eller aftensmad. Du er dog også velkommen til at medbringe en madpakke, såfremt du foretrækker dette.

Pårørende er meget velkomne under dialysebehandlingen samt til eventuelle samtaler med læge, sygeplejerske, diætist mv.

Receptfornyelse på dialyserelevant medicin vil foregå i forbindelse med din dialysebehandling.

Enkelte præparater vil blive udleveret vederlagsfrit fra dialyseambulatoriet. I forbindelse med din dialysebehandling vil du blive oplyst om, hvilke at disse præparater, der er relevante for dig.

Når man er dialysepatient vil der i de flestes tilfælde være en række kostråd, man bør efterleve.

Som patient i dialyseambulatoriet vil du blive tilbudt diætistrådgivning i forbindelse med opstart i hæmodialyse eller ved behov.

Kontakt og find vej

Dialyse, Ambulatorium

Sydvang 1, 6400 Sønderborg


79 97 32 00

Mere information:

Telefon:
79 97 32 00 tast 4

Dialyseafsnittet er delt i to afsnit, som ligger i henholdsvis område 59 og område60.

Find vej:
- Område 59: Benyt indgang D, stuen
- Område 60: Benyt indgang I, stuen

APPFWU02V