Skip til primært indhold

Webkoordinator

Som sygehusets webkoordinator er Susannes opgave at understøtte patienternes forløb gennem sundhedsvæsenet. Hun sørger for at tekniske løsninger fungerer, og hun supporterer klinikerne i at bruge dem.

Susanne Lebrecht er webkoordinator på Sygehus Sønderjylland, og hun har hånd i hanke med mange af de tekniske platforme, som bruges til digital patientkommunikation på sygehuset.

Hun er ansvarlig for, at løsningerne fungerer teknisk, men har også fingrene helt nede i gryden, når hun hjælper sygehusets afdelinger med at skabe god og sammenhængende kommunikation.

Øjeblikket efter bevæger hun sig på et højt abstraktionsniveau, når hun indgår i strategiarbejdet omkring, hvordan teknikken og den digitale kommunikation skal hjælpe med at gøre patienternes møde med sundhedsvæsenet lettere nu og i fremtiden.

Susannes udgangspunkt er altid, at den digitale kommunikation er et supplement til samtalen mellem patient og kliniker - den må aldrig erstatte samtalen. Den skal tværtimod understøtte samtalen og gøre patientforløbet nemmere for patienter og pårørende.

Susanne beskriver sig selv som repræsentant for patienterne og deres pårørende, når det kommer til digital kommunikation. Hun ved, hvad hun taler om. Som så mange andre har hun på egen krop oplevet, hvordan det er at stå som pårørende og føle sig magtesløs over ikke at kunne finde de informationer, man har brug for i den svære situation det er, når ens kære er alvorligt syg. På trods af sin professionalisme – eller måske nærmere på grund af den – er Susanne ikke bange for at trække på sine personlige erfaringer.

Hun giver sig selv fuldt ud i det hun laver, og når hun støder på en udfordring, så løser hun den.

Når arbejdsdagen er forbi, og Susanne kommer hjem, så fortsætter hun i det høje tempo. Vores webkoordinator er nemlig også en vaskeægte rockmama og forsanger i sit eget band, Hit Wave, hvor hun synger alt fra Gasolin over ZZ Top til Sanne Salomonsen og Hanne Boel. Ligesom på arbejdet har hun et imponerende bredt spektrum i forhold til musik, og ligesom på arbejdet giver hun 100% af sig selv, når hun står på scenen eller i øvelokalet sammen med bandet.

Med en fortid fra det private erhvervsliv, har Susanne tidligere haft blikket rettet mod bundlinjen, men som webkoordinator på Sygehus Sønderjylland ligger motivationen et helt andet sted. Her handler det i langt højere grad om at gøre en forskel; for de mennesker, som er i berøring med sygehuset, men også for sygehusets personale.

For digital information er ikke kun rettet ud ad huset. Som enhver anden arbejdsplads, har vi selvfølgelig et intranet, og i det har Susanne lagt utallige arbejdstimer for at skabe rammerne for, at vi kan have et overskueligt og brugbart nyhedsmedie og opslagsværk. For ingen ved som bekendt alt, men hvis man ved, hvor man skal slå informationer op, så er man godt hjulpet. Og Susanne vil gerne hjælpe andre mennesker. Hun er kendt for at yde god service og stå klar til at hjælpe, når nogen har brug for det. Men også for sin solide faglighed, som hun aldrig giver køb på. ”Så hellere tage en rask faglig diskussion,” lader nogle gange til at være hendes motto.

Susanne er uddannet fra Roskilde Universitet, hvor hun har en kombinationsuddannelse i miljøbiologi og kommunikation. Biologien har hun glæde af, fordi den giver hende en god forståelse af det naturvidenskabelige område, som de fleste sundhedsfaglige kolleger også befinder sig i. Men det er naturligvis mest kommunikationsfaget, som hun trækker på i hverdagen. Og her har hun holdt sine kompetencer ved lige og udviklet dem gennem løbende uddannelse, og ved generelt at følge med i udviklingen inden for web og digital kommunikation.

For der er immervæk sket noget inden for området siden 1997, hvor Susanne først begyndte at arbejde med web.

Portræt af Susanne Lebrecht
APPFWU01V